Održan sastanak povodom zaštite od prirodnih katastrofa

Kako iz Centra za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore “Defendologija” navode, u četvrtak je organizovan sastanak sa predstavnicima lokalnih i državnih institucija oko prevencije šumskih požara i ostalih prirodnih nepogoda.

“Juče smo imali privilegiju da sazovemo ključni sastanak sa predstavnicima iz oblasti zaštite i spašavanja od katastrofa, svi aktivno angažovani u ovu zajedničku inicijativu. Primarni cilj ovog skupa je bio da pokrenemo proces razvoja lokalne procene rizika od katastrofa, sa specifičnim fokusom na šumske požare.” navodi se na fejzbuk nalogu Centra.
“Tokom našeg sastanka angažovali smo se u pronicljivim diskusijama, razmenili dragocene uvide i napravili mapu puta za predstojeće faze. Bilo je ohrabrujuće svedočiti posvećenosti i posvećenosti svakog učesnika, potvrđujući našu zajedničku posvećenost bezbjednosti i dobrobitu naših zajednica.” kažu oni.
Kako nareduju sa projektom, njihovi sledeći koraci uključuju sveobuhvatno prikupljanje podataka, modeliranje rizika i angažovanje zajednice.
“Želimo da izrazimo zahvalnost programu SMART Balkans na nepokolebljivoj podršci u realnosti ovog projekta Zajedno radimo na bezbednijoj i otpornijoj budućnosti, onoj koja je bolje spremnija da se suoči sa izazovima koje postavljaju požari i druge nepogode.” navode.
Takođe, pozvali su sve zainteresovane strane da se priključe projektu.
“Idemo dalje odlučno i zajedničkom vizijom bezbednije, otpornije budućnosti za sve.” zaključuju oni.