Održan čas poezije u školi Bogdan Kotlica

U organizaciji nastavnika CSBH – jezika i književnosti, Čedomira Ašanina, i nastavnice ruskog jezika, Milijane Rabrenović, učenici VI, VII, VIII i IX razreda škole Bogdan Kotlica održali su čas poezije. Čas je održan preko aplikacije Microsoft teams u ponedjeljak, 22. marta, sa početkom u 18 časova.

Cilj časa je bio da se učenici upoznaju sa značajem obilježavanja imenovanog praznika, značajem njegovanja poetske riječi, razvijanju ljubavi prema istoj, kao i značaju poezije u ljudskom životu i civilizacijskom trajanju.
Svjetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESKO-a 1999. godine. Svrha ovog dana je promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i njegovanja poetske riječi u školama širom svijeta. Istovremeno se daju novi podsticaji i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.
Učenici su upoznati sa povodom organizacije Časa poezije, i uzeli aktivno učešće u obilježavanju Dana poezije. Svi učenici navedenih razreda su prisustovali času i aktivno učestovali. Učenici su recitovali poeziju po svom izboru prilagođenu uzrastu i razredu koji pohađaju. Bilo je to lijepo druženje na kome su uzeli učešća i nastavnik ruskog jezika, Pavle Strunjaš, kao i nastavnik istorije i geografije, Milojica Nenezić.