Udruženje nastavnika matematike Crne Gore

Udruženje nastavnika matematike Crne Gore organizovaće besplatne online časove za đake devetog razreda uoči eksterne provjere znanja zakazane za početak aprila.

Kako su naveli iz tog Udruženja, koje okuplja oko 100 nastavnika matematike, dodatne časove će organizovati preko aplikacije Teams, a mogu se prijaviti sva zainteresovana djeca iz završnog razreda osnovnih škola.
Prijavljivanje je počelo juče, a trajaće do srijede u 15 časova.
Đaci koji žele da pohađaju pripremne časove za eksterno testiranje treba da na email adresu udruzenje.roditelji2@gmail.com pošalju podatke – ime i prezime, naziv škole i grad u kojem žive.
“Svjesni smo neizvjesnosti kojoj su izložena djeca i želimo da im bar na ovaj način pomognemo da se pripreme za predstojeće testiranje. Kao kolege smo veoma solidarni, pa ćemo, zavisno od broja prijavljenih đaka, organizovati i rad u više grupa, pripremiti prezentacije, zadatke i biti im na raspolaganju za dodatna pojašnjenja tokom online časova”, naveli su iz Udruženja nastavnika matematike.
Eksterna provjera znanja na kraju trećeg ciklusa biće, kako je ranije najavljeno, održana 6,7. i 8. aprila.
S obzirom na to da se školska godina realizuje u vanrednim okolnostima, djeca su uglavnom pohađali online nastavu, što je i sada aktuelan model u svim školama, pokrenuta je inicijativa da se ovogodišnje polaganje ukine.
Iz resora prosvjete još nema odgovora na to, niti objašnjenja kako će ovogodišnje testiranje izgledati, odnosno da li će dio gradiva biti redukovan, kao što je to bilo u slučaju prošlogodišnje generacije polumaturanata.
Izvor: Roditelji.me