Dubrovački simfonijski orkestar nažalost ipak neće nastupiti u Nikšiću. Naime, najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je Nikšić Guitar Festival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju.

Razlozi su “nemogućnost za rad dirigenta i više ključnih glazbenika DSO-a. Bez ovih glazbenika se Dubrovački simfonijski orkestar ne može prikazati u cjelosti, savjesno i kvalitetno te predstaviti u skladu sa svojim najboljim izvođačkim mogućnostima”, navodi se u dopisu koji su rukovodioci orkestra poslali.
Organizacioni tim festivala se izvinio publici zbog nepredviđenih okolnosti, na koje, kako kažu, nijesu mogli uticati u kratkom vremenskom roku u kom su dobili informaciju o otkazivanju nastupa, uprkos činjenici da su pokušali naći adekvatnu zamjenu tokom jučerašnjeg dana.
„Ipak, najavljujemo da će se koncert održati odloženo u novom velikom, sastavu iz Hrvatske. O terminu i detaljima tog koncerta javnost će biti blagovremeno obaviještena“, naveli su organizatori festivala.
Program 17. izdanja festivala počeće, po novoj agendi, u petak 7. oktobra, kada će u Nikšićkom pozorištu biti upriličen koncert Damir Imamović tria, jednog od najuspješnijih predstavnika sevdah muzike.