mladink

AmCham Montenegro (Američka privredna komora u Crnoj Gori) je započela Program stažiranja u kompanijama članicama, kao odgovor na specifičnu biznis barijeru za poslovanje u Crnoj Gori, a to je nedostatak iskusne i kvalifikovane radne snage, piše portal Analitika.

To će biti osma generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori, koji će biti realizovan u periodu od 4. septembra do 4. decembra 2018. godine.

AmCham Internship program se iz godine u godinu razvijao, kroz veću ponudu pozicija za stažiranje i uključivanje studenata sa invaliditetom u Program stažiranja. Ove godine, 18 kompanija članica, AmCham kancelarija, Univerzitet Mediteran i Univerzitet Donja Gorica su obezbijedili 46 pozicija za sticanje praktičnih iskustava. Takođe, predviđene su i pozicije za stažiranje za studente sa invaliditetom, prenosi Portal Analitika.

Ovaj program omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome i tako pruži kvalitetnu pripremu odabranim kandidatima za traženje zaposlenja na tržištu rada.

U realizaciji, AmCham Internship Programa sarađujemo sa sva tri univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Studenti sa sledećih studijskih programa mogu aplicirati za neku od ponuđenih pozicija: ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, biznis psihologija, vizuelne umjetnosti i turizam.

Kompanije članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Teknoxgroup, Pivara Trebjesa, MFI Monte Cedit, Lovćen banka, Uniqa osiguranje, Čikom, Investicioni fond Trend, SnT, Amplitudo, 7. Avgust, Sava osiguranje, Addiko bank, The Chedi Lustica Bay, Lustica Development, Blue Coach. Pored kompanija članica, stažiranje za studente će obezbijediti i Univerzitet Mediteran i Univerzitet Donja Gorica.

AmCham Montenegro kancleraija obezbijediće stažiranje za jednog studenta. Prijave za Program počinju sjutra.