od ponedjeljka prijave

Prijavljivanje za turističku nagradu “Marko Polo”, u okviru saradnje između Kine i država Centralne i Istočne Evrope (17+1), počeće u ponedjeljak i trajaće do kraja juna, navode iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

“Kao i prethodnih godina, zlatni, srebrni i bronzani sertifikati potvrdiće doprinos turoperatora iz država Centralne i Istočne Evrope (CIE), saradnji u turizmu. Riječ je o turoperatorima koji su realizovali kružna putovanja za kineske turiste, a fokusirajući se na lokalnu istoriju, tradiciju i kulturu država CIE”, navodi se u saopštenju.
Pobjednici će, kako je objašnjeno, dobiti i oznaku “Marko Polo” nagrađen proizvod, uz preporuku Kina – CEEC turističke saradnje.
“Ove godine međunarodni žiri će veći naglasak staviti na održive i zelene aspekte proizvoda i na to da li je putovanje osmišljeno poštujući lokalne zajednice. Pored uobičajene kategorije, turistička nagrada za turizam “Marko Polo”, ohrabruju se hoteli da se prijave za počasno priznanje, na bazi svog proizvoda i usluge koji su osmišljeni specijalno za kineske goste”, kazali su iz Ministarstva.
Oni su podsjetili da su dobitnici turističke nagrade “Marko Polo” u 2019. godini, odnosno zlatnog sertifikata Fly Montenegro Travel, srebrnog CT Poland, a Long Teng Hungary Kft. bronzanog. Poljski Funclub Ltd je prošle godine bio dobitnik zlatnog sertifikata, dok je Sheraton Grand Varšava dobio počasno priznanje. Iz Ministarstva su podsjetili da je saradnja Kine i država Centralne i Istočne Evrope u turizmu uspostavljena prije sedam godina, a da se nagrada “Marko Polo” dodjeljuje treći put. Turistički koordinacioni centar za saradnju (TCC) i 17 zemalja CIE nude pobjednicima jednogodišnju priliku za promociju putem svojih komunikacionih kanala i partnerske mreže.