Cijene mobilijara na crnogorskim plažama odgovaraju kvalitetu ponude

Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić saopštio je, za TVCG, da ove godine od zakupaca plaža očekuju korektne cijene, jer je zbog čitave situacije sa koronavirusom, kako je kazao, ovo godina solidarnosti. Kaže da će Morsko dobro pratiti situaciju na terenu, ali da se nada da će svi imati osjećaj dobre mjere.

“Plaže su otvorene od petka. Mi smo napravili jedan set mjera, zakupci će dobiti jasne smjernice od Instituta za javno zdravlje, poštovaće se fizička distanca, veća higijena, mjeriće se kvalitet vode ove godine malo intenzivnije, transparentnije će biti analize za građane i goste”, naveo je on.
Dogovori su i da spasioci obnove svoje licence, te kaže da nema smetnji da ljeto u Crnoj Gori zaista i počne.
Goste očekuju i početkom juna, tako da vjeruju da je Crna Gora spremna za ljeto 2020.
Tržište je slobodno za cjenovnu politiku, no Jelušić dodaje da cijene ne bi trebalo da ove godine budu veće.
“Vjerujem da je svim našim zakupcima kao i svima godina izgubljenih očekivanja. Očekujemokorektne cijene od zakupaca, zbog koronavirusa ovo je godina solidarnosti. Bićemo u prilici da to pratimo, nadamo se da će svi imati osjećaj dobre mjere. Ostaje i mjera da nakon 17h sati ležaljke budu besplatne,” naveo je Jelušić, ističući da se ugovori sa Morskim dobrom moraju poštovati i da nema mjesta za improvizacije.
loading…