Obrazovni sistem Crne Gore napreduje na putu dostizanja evropskih standarda i ciljeva koje je postavila Evropska unija (EU), ocijenio je ministar prosvjete, Predrag Bošković u razgovoru sa šefom delegacije EU u Podgorici, Aviom Oravom, prenosi RTCG.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Bošković je rekao da Crna Gora cijeni pomoć Evropske komisije u procesu otvaranja i privremenog zatvaranja Poglavlja 26 – Obrazovanje i kultura.

“On je kazao da obrazovni sistem Crne Gore napreduje na putu dostizanja evropskih standarda i ciljeva koje je postavila EU”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Bošković upoznao Orava sa reformama koje se sprovode u obrazovnom sistemu naglasivši posebno reforme u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i srednjeg obrazovanja sa akcentom na srednje stručno obrazovanje.

Orav je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora učinila mnogo kada je riječ o Poglavlju 26 i što su rezultati postignuti u obrazovanju nesporni.
“Orav je pohvalio napredak Crne Gore na putu evropskih i evroatlanskih integracija istakavši je ka opozitivan primjer u region”, kaže se u saopštenju.
On je, kako se dodaje, naglasio da će u toku svog mandata pružiti punu podršku Crnoj Gori na putu ka EU.