Objavljen sastav ženske fudbalske reprezentacije za UEFA Ligu nacija

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mirko Marić, objavio je danas spisak igračica za nastup u premijernom izdanju UEFA Lige nacija.

Za duele sa Farskim Ostrvima i Azerbejdžanom u grupi C3 Lige nacija, Marić je pozvao 24 fudbalerke.
Pozvane su golmanke Anastasija Krstović (St. Mihalj, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, BiH) i Jovana Žugić (Ekonomist).
Za odbranu u ovoj selekciji biće zadužene: Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Tanja Malesija, Ivana Boričić (Budućnost), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Maja Šaranović, Milica Radunović (TSC, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist) i Andrea Janjušević (Emina, BiH).
Za vezni red zadužene su: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Anđela Tošković (Crvena zvezda, Srbija), Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija) i Katarina Čađenović (Breznica).
Za igrače u napadu selektor se odlučio za: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Tatjana Osmajić (Breznica), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska), Maša Tomašević (Budućnost) i Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija).
Crnogorska selekcija u prvom kolu grupe C3, 22. septembra, gostuje Farskim Ostrvima, dok će četiri dana kasnije na DG areni dočekati Azerbajdžan.
Selektor Marić kazao je da je grupa ujednačena i da svako svakog može da pobijedi.
“Očekujem neizvjesne mečeve sa Farskim Ostrvima i Azerbejdžanom, ali smo trenutno koncentrisani samo na narednu utakmicu. Nijesmo u poziciji da potcijenimo bilo kojeg protivnika, niti smo favoriti u ovim mečevima. Najvažnije je da djevojke daju svoj maksimum, to je osnovni preduslov za dobar rezultat”, kazao je selektor Marić.
Zbog povreda, na sa terana će izostati Nađa Stanović, Medina Dešić i Nikolina Caković, dok će Darija Đukić propustiti samo duel sa Farskim Ostrvima.
“Igraju se dvije utakmice u četiri dana i zbog toga nam je svaki izostanak veliki hendikep. Sa druge strane, to je šansa za mlađe igračice da pokažu koliko mogu i iskoriste ukazanu šansu”, dodao je Marić.
Izvor: Agencija MINA