Opština Nikšić već je počela sa pripremama za tradicionalno novogodišnje ukrašavanje Nikšića. Za ukrase ove godine izdvojeno je 10.000 eura.

 

“Kao što vam je i poznato počelo je novogodišnje kićenje grada. Za te namjene budžetom Opštine za 2021. godinu predviđeno je 10.000 eura. Pored toga, Opština je pozvala i sve privredne subjekte iz Nikšića da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju sredstva za ukrašavanje grada i nadamo se da će se odazvati našem pozivu”, kazali su iz Opštine za portal Mladi Nikšića.

 

Već postojeći asortiman nakita koji se može koristiti, dodali su, upotpunjen je sa novim kako bi grad ove godine izgledao još ljepše.

 

Od 15. decembra na Trgu Slobode očekuje nas Novogodišnji i Božićni bazar.

 

“Opština Nikšić ustupila je na besplatno korišćenje 12 advent kućica proizvođačima ručnih radova kako bi građani predstavili svoje radove na platou Robne kuće. Na javni poziv se javilo oko 30. izlagača rukotvorina koji su podijeljeni u tri grupe kako bi svi imali priliku na ovu povoljnost koju im je Opština omogućila. Sa predstavljanjem su počeli početkom novembra i oni će na platou Robne kuće biti do 10. decembra. Pozivamo ovom prilikom sve sugrađane da ih posjete i sigurni smo da će nešto pronaći za sebe ili svoje najbliže jer je ponuda izuzetno bogata i raznovrsna. Nakon toga, tačnije 15. decembra advent kućice će biti premještene na Trg Slobode gdje će početi Novogodišnji i Božićni bazar na kojem će proizvođači predstaviti razne novogodišnje i božićne ukrase, medenjake, tople napitke i slično”, saopštili su iz Opštine.

 

U toku je organizacija, i iz Opštine su sigurni da će Nikšićani biti tradicionalni zadovoljni manifestacijom koja ih očekuje.

 

“Pripreme su u toku ali da ne otkrivamo ovom prilikom sve detalje, sigurni smo da će građani biti zadovoljni na koji način će lokalna uprava organizovati manifestaciju iako imamo ograničena sredstva za te namjene.

U svakom slučaju sigurni smo da će na veliko zadovoljstvo svih nas, grad izgledati kao prava novogodišnja i božićna čarolija”, zaključuju.