Novo igralište u dvorištu Osnovne škole “Ratko Žarić” ovih dana biće predato građanima na korišćenje na zadovoljstvo svih, a prije svega NVO Fors Montenegro, koja nije odustajala od ovog projekta, piše DAN.

Direktor te NVO Veselin Šturanović kaže da je ideja o rekonstrukciji tog igrališta postojala odavno, jer je taj teren iznjedrio dosta košarkaških asova.

“Minulih godinu dana prikupljali smo finansije, a da bismo prikupili sva sredstva, učestvovali smo na konkursima od igara na sreću, na konkursu za NVO projekte opštine Nikšić, i tako se skupilo dovoljno da se može realizovati ono što smo imali u glavi. Pored toga, priču su podržali i ljudi iz košarkaškog saveza i zahvaljujući njima dobili smo koševe. Projekat je ukupno koštao oko 35.000 eura, računajući gumenu podlogu, reflektore, koševe i tribine. Preostalo je još montiranje reflektora i uređenje prostora oko samog igrališta”, kazao je Šturanović.

Kolika je bila posvećenost realizaciji ovog projekta možda najbolje govori činjenica da su se svi iz NVO Fors Montenegro odrekli bilo kakvih naknada prilikom podnošenja projekata, stavljajući svoj dio u kasu za izgradnju terena. I ne samo to, na kraju smo i lobirali kod donatora da se cjelokupna priča zaokruži, jer sredstva u iznosu od 35.000 eura bila su nedovoljna za realizaciju cjelokupnog projekta.

“Od donatora smo dobili pomoć u materijalu u iznosu od oko 5.000 eura za dodatne radove. Firma Elektrošaraf obezbijedila nam je kablove za reflektore, Ramel nam je izašao za dio opreme sa veoma povoljnim cijenama, firma Akropolis pomogla je oko šalovanja, tu su takođe i Opština i Vodovod sa dodatnim poslovima”, objasnio je Šturanović i naglasio da su škola i Nikšić sada dobili moderno i kvalitetno košarkaško igralište koje će moći da koriste svi.

D.D.