JASPE, časopis, bol u leđima

Novi broj časopisa Journal of Anthropology of Sport and Physical Education – JASPE donosi pet naučnih radova naučnih radova koja potpisuju imena 21 naučnika iz svih krajeva svijeta.

Sa naučnog aspekta, ovo izdanje pruža informacije koje trenerima, zdravstvenim radnicima i kreatorima politika kada je u pitanju oblast javnog zdravlja mogu biti od koristi u praktičnom radu
košarci, plivanju, bilijari i javnom zdravlju, a dostupno je na linku http://www.jaspe.ac.me/
U aprilskom broju, autori dolaze iz Brazila, Srbije, Crne Gore i Gruzije. Autori, obrađuju i teme kao što je migracija profesionalnih košarkaša, analiza brzine plivanja u različitim etapama trka, zdravstveno ponašanje i profesionalizam igrača bilijara, programe vježbanja koji mogu pomoći da se riješi problem lumbalnog sindroma, te koliko su sport i rekreacija važni za javno zdravlje gledano iz ugla gruzijskih istraživača.
Glavni urednik ovog časopisa je doc. dr Bojan Mašanović, a časopis JASPE je indeksiran u svjetskim bazama kao što su Index Copernicus, DOAJ, Open Academic Journals Index, Google Scholar, Crossref, i ROAD.
U ovom časopisu, koji izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru, objavljuju se odabrani naučni radovi, koji su prošli recenziju, a predstavljaju izbor redakcije kojoj pristižu brojni radovi naučnika sa adresa iz cijelog svijeta.