Aerodromi u Podgorici i Tivtu dobili su nove elevatore, najnovije proizvodnje, vrijedne oko 400.000 eura.

U pitanju su mobilni transporteri za ukracaj i istovar prtljaga i tereta. I za Aerodrom Podgorica i za Aerodrom Tivat nabavljeno je po tri takva elevatora, prenosi RTCG.

Nova oprema omogućiće brži i efikasniji rad zaposlenih na oba crnogorska aerodroma.

„ Do početka ove sedmice bilježimo rast prometa putnika od oko 19 odsto, što znači da smo opslužili skoro 70 hiljada putnika više nego tokom prva četiri mjeseca rekordne 2017. godine. Upravo zato se užurbano spremamo za početak predstojeće turističke sezone, jer će brojke samo rasti i moramo biti spremni da odgovorimo svakom izazovu. Nova oprema koja nam je stigla ali i ona koja će tek stići, pomoći će našim radnicima da efikasnije obavljaju svoje zadatke ali će se i svaki putnik osjećati komfornije“ istakao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Orlandić je najavio da će do početka ljetnje sezone na oba crnogorska aerodroma biti isporučene nove stepenice kao i da će zaposleni dobiti nove uniforme.

Do 6. maja, na Aerodromima Crne Gore je opsluženo 408 hiljada putnika a prema najavama koje imaju do kraja godine će kroz aerodrome proći oko dva i po miliona putnika.