provod mladi

Petak i subota u Nikšiću oduvijek su bili sinonim za dobar provod. Šetnje Nikšićkim korzom a kasnije druženje u omiljenim kafićima uz dobru muziku i društvo. Svi smo jedva čekali taj period nedjelje da odahnemo i zaboravimo na svakodnevne obaveze i probleme. Nova epidemiološka situacija učinila je da naš grad utihne. Provoda nema ali Nikšićani nalaze način da se zabave.

Pitali smo naše sugrađane kako nove okolnosti utiću na njih i na koji način se oni zabavljaju od kada provoda u našem gradu nema.
„Nemamo mnogo izbora, provod nije dozvoljen kao ni okupljanja. Smatram da je ovo period kada mozemo da se više posvetimo čitanju knjiga, gledanju filmova i serija“ kazala je naša sugrađanka Marija.
Sa njom je saglasna i njena drugarica Sara koja kaže: „ Upravo to, i ja smaram da je ovo idealan period da noćne provode promijenimo nekim drugim sadržajem koji smo zapostavili do sada. Ja uglavnom gledam dobre filmove i serije petkom i subotom uveče.
Sa druge strane ima i onih koji sa sjetom pričaju o provodu u svom gradu i kojima ti doživljaju sa društvom nedostaju.
Naš Sugrađanin Nikola kazao je: „Mnogo nam fali ta energija. Nikšić je neprepoznatljiv bez provoda petkom i subotom. Od kad nema tog vida zabave obično sam kod kuće, gledam tv, igram igrice ili pozovem par prijatelja“
Ima i onih koji su se posvetili nekim aktivnostima i time zamijenili noćne izlaske.
„Ne mogu reći da mi sve to ne nedostaje. Međutim zdravlje mora biti prioritet. Nadam se da će situacija sa virusom brzo da prođe. A do tada posvetio sam se sportu. Petak i subota veče su rezervisani za džogiranje ili treniranje na spravama“, kazao nam je Marko koji je student Filozofskog fakulteta.
Naši sugrađani se raduju ljepšem vremenu koje dolazi i smatraju da će tada lakše podnijeti to što provoda nema.
„Provod nedostaje ali trenutno stanje je alarmantno tako da jedino što nam je važno sada jeste zdravlje naših najbližih. Sa društvom pođem u večernju šetnju, osim što se zabavim i rekreiram se pa na taj način spajam lijepo i korisno“, rekla nam je sugrađanka Nina.
„Volim proljećnje noći u našem Nikšiću, radujem se šetnjama na svježem vazduhu“, dodala je njena drugarica Sandra.
J.P.