mladink

Košarkaši Crne Gore igraće 28. juna protiiv Bjelorusije u Nikšiću ključni meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
U duelu grupe A selekcija Zvezdana Mitrovića igraće kao favorit i sa imperativom pobjede. U prvom duelu Crne Gore sa Bjelorusijom “crveni” su slavili 91:67 u gostima u Minsku, 26. novembra prošle godine.

U junu Crna Gora neće moći da igra u Podgorici jer će najvjerovatnije već početkom narednog mjeseca početi radovi na renoviranju Sportskog centra “Morača”. Zbog toga je već dogovoreno da duel grupe A prve grupne faze bude odigran u Sportskom centru “Nikšić”.

Obje selekcije imaju skor od jedne pobjede u četiri odigrana meča do sada u grupi A. Naša reprezentacija ima i šansu za drugo mjesto u grupi, ukoliko pobijedi u dva preostala meča u grupi.

U posljednjem, šestom kolu Crna Gora igraće 1. jula, u gostima evropskom prvaku Sloveniji. Meč će biti odigran u dvorani ,,Stožice u Ljubljani.

Za dva kola u Ijetnjem “prozoru” kvalifikacija nacionalni tim moći će da računa na nastup evroligaških igrača, što do sada nije bio slučaj.