Zahvaljujući velikom humanisti, dr Slavku Mrdoviću, koji više od četiri decenije živi i radi u Švajcarskoj, nikšićka Opšta bolnica dobila je 65 kreveta – 30 velikih, 27 kreveta za djecu i osam krevetaca, deset hodalica, stolove za pregled bolesnika.

„Ovo je 64 šleper koji dolazi Crnoj Gori. Volim cijelu Crnu Goru, ali Nikšić je uvijek bio poseban, on mi je u srcu i duši. U Švajcarskoj je zatvoreno jedno ginekološko odjeljenje i pošto sam nekada radio tamo, direktor te bolnice je kazao da želi da mi pokloni te krevete“, kazao je Mrdović.
Direktor Opšte bolnice, dr Ilija Ašanin, kazao je da ovo nije prvi put da Mrdović donira toj zdravstvenoj ustanovi, kao i da nije riječ samo o materijalno vrijednoj donaciji, već o poklonu koji dokazuje da postoje ljudi koji ne zaboravljaju svoj narod.
“Kada smo 2011. renovirali kompletnu zgradu internih bolesti krevete je obezbijedio Mrdović. Takođe i krevete koji su nabavljeni prilikom renoviranja psihijatrije 2014, zatim za renoviranje hirurškog odjeljenja”, kazao je Ašanin i dodao da je najnovija donacija namijenjena odjeljenju ginekologije.
Prema riječima Ašanina, ove godine slijedi renoviranje odjeljenja urologije i oftalmologije, a do kraja naredne godine kompletna bolnica biće renovirana po svim evropskim standardima.
“Prije dvadesetak dana dobili smo saglasnost da bolnica počne sa procesom akreditacije po evropskim standardima i ovo će biti prva zdravstvena ustanova u Crnoj Gori koja će biti akreditovana”, kazao je Ašanin. (Vijesti)