Novi oglasi za prijem radnika u organima lokalne uprave Nikšića iz Opštinskog odbora Socijali-stičke partije ocijenili su juče kao vrhunac bezakonja i nedomaćinskog ponašanja, saopšteno je za ,,Dan“.

 

Kroz nekoliko oglasa objavljenim u ovom mjesecu na neodređeno biće primljena 42 radnika, a u nikšićkom SNP-u tvrde da je to još jedan vid diskriminatorskog odnosa prema radno sposobnim građanima koji zasigurno neće imati imati priliku da konkurišu, a kamoli da dobiju posao. Upravna inspekcija, naglasili su iz lokalnog SNP-a, krajem prošle godine nadzorom je utvrdila da je u organima opštine nezakonito zaposleno 87 lica. Iz te partije ističu da prvi čovjek nikšićke opštine Veselin Grbović sa svojim saradnicima umjesto racionalizacije, pravi novu sistematizaciju.

,,Očigledno je predsjednik opštine Nikšić, sa svojim timom, radio na novim sistematizacijama i to na sistematizacijama po mjeri DPS-a, pa je za njih morao izmisliti neka nova mjesta, sa nekim novim opisom posla, sa nekom novom stručnom spremom, završenom u nekoj od provincija regiona, kako bi i ovoga puta obmanuo inspekcijske organe. Vjerovatno će prijem radnika u modifikovanim sistematizacijama pravdati potrebom za kadrovima neophodnim za NATO i ostale integracije s razlogom što se postojeći kadrovi ne uklapaju u te standarde, pa samim tim ne dolazi u obzir interna preraspodjela i racionalizacija radne snage unutar organa lokalne uprave“, navedeno je u saopštenju nikšićkog odbora SNP-a.

Oni su Grbovića podsjetili da je u izbornoj 2012. godini nezakonito zaposleno oko 200 lica, a kreditnim zaduženjem krajem prošle godine radna mjesta u opštinskim službama napustilo je 105 radnika.