mladi niksica

 

Ubrzo će godina dana od kada je sa radom počeo nikšićki bioskop Cinema 213. Ovaj bioskop ide u korak sa svjetskim bioskopima, kada je prikazivanje premijera u pitanju, a čelni ljudi bioskopa su za svoj grad izborili i nešto jeftinije karte, u odnosu na bioskopske karte u susjednim gradovima.

Ekipa našeg portala pitala je sugrađene koliko često posjećuju bioskop, zašto da/ne i šta je to što najčešće gledaju.

Vera za naš portal kaže da posjećuje bioskop kada je god u prilici. „Od kada je bioskop otvoren u našem gradu, štedim i novac i vrijeme. Sve žanrove volim da gledam u bioskopu, jer je čar upravo u bioskopskom platnu“, kazala je ona.
Sugrađanin Dušan kazao je da bioskop posjećuje kada ga žena natjera na to. A njegova supruga objašnjava: „Odemo, ako je neka dobro najavljena premijera, pa nam se učini zanimljiva. Najčešće su to akcija, drama ili komedija“.
Da voli da gleda filmove u bioskopu kazala je i Jovana, dodajući da kad želi sebe nešto da časti onda to uvijek bude bioskopska karta.
„Posjećujem ne tako često, ali ću se potruditi da idem češće“, kazala je Tamara, koja najviše voli da gleda komedije.
„Baš slabo, gotovo nikako. Djecu dovodim s vremena na vrijema na animirane filmovi, ali ja nemam vremena za to“, kazala je Goca.
Da nema vremena za bioskop kazala je i Milena. „Radim stalno drugu smjenu, tako da mi ne odgovaraju termini“, kazala je ona i dodala da voli sve filmove, a naročito komedije.
„Drago mi je što konačno u našem gradu ima bioskop, ali još ga nisam posjetio. Kad mi se god svidjelo nešto karta je bilo preskupa“, objasnio je Ivan.
Sugrađanka Katarina je kazala da ne posjećuje bioskop, zbog toga što nema naviku.
Sličan je razlog zbog kog ni Nada ne odlazi u bioskop.
„Nešto ne idem, odem kad ima nešto na repertoaru Nikšićkog pozorišta, bilo da je predstva ili film. A u bioskop baš nemam naviku da odem“, objasnila je Nada.
Sugrađanka Mila kaže da još nije posjetila bioskop, iako je imala u planu. „Kretala sam više puta i uvijek mi nešto iskrsne, pa ne odem. Ali planiram… “, kazala je ona.