Nikšićki policajci su, preduzimajući planske aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, pretresom pronašli više komada oružja u ilegalnom posjedu, municiju i sredstva posebne namjene.

“Postupajući po naredbi sudije za istragu, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.P. (18) iz Nikšića. Tada je policija od njegovog oca A.P. (47) oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, jedan marke CZ 99, a drugi marke Crvena Zastava P-25, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.

“Takođe, policija je pretresom na ovoj lokaciji pronašla i oduzela topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jednu fleš bombu, kao i dva inicijalna upaljača. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon sprovedenih vještačenja u Forenzičkom centru”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.