Na sinošnjoj manifestaciji najboljih interpretatora iz svih crnogorskih gradova, koja se održala u Tivtu u organizaciji Inernacionalne kulturne asocijacije IKA, čiji je idejni tvorac i predsjednik Veljko Veljovic, naša predstavnica Vasilisa Mirković, učenica petog razreda JUOŠ “Milija Nikčević”, osvojila je treće mjesto po glasovima publike.

Vasilisa se predstavila sa dvije svoje pjesme “Nestašluci” i “Crna Gora”.

Na takmičenju je učestvovalo 25 tamničara, iz svih Opština, pobjednici na inetpretatorskim večerima uzrasta od 10 do 18 godina.

Veljko Veljović, presjednik pomenute asocijacije je istakao da ovaj projekat i te kako je od značaja, jer prvi put u Crnoj Gori neko je fokus stavio na djecu i njihovo stvaralaštvo, i naglasio da nebeski svod je bogatiji za mnoštvo zvijezda koje će tek sijati.
“Mi stvaramo djeci ono sto nikad neće zaboraviti uspomene, dajemo im vjetar u ledja a nasa nagrada su njihovi osmjesi , sreća i djela”, kazao je Veljović.

Moderatorka programa je bilaJana Veljović presjednica mladih Inernacionalne kulturne asocijacije.

Takmicenju su prisustvovali i afirmisani književnici koji su govorili svoje stihove i dali podršku i ohrabrenje mladim talentima: Slavka Božović, Duška Kontić, Nikola Šćepanović, Zoran Đukanović, Tatjana Kuljača, Danica Brajić Martinović i Ivana Knezević-Minić.