Anđela Tomić, Radule Lalović i Irena Agramović, Maja Rakonjac, Trg Slobode

Nikšićanima opet ide petica iz humanosti. Anđela Tomić, Radule Lalović i Irena Agramović pjevali su za sugrađane na Trgu slobode i pomogli da se prikupi novac za liječenje Maje Rakonjac.

Tokom humanitarne akcije “Svi za Maju” humanitarne kutije koje su bile postavljene u tri nikšićka lokala, kao i donacije dnevnica osoblja lokala Oktober fest i Room 56, prikupljeno je 2.150 eura.
“Humanitarna akcija je organizovana od strane Dada Petkovića, vlasnika lokala Room 56. Nikšić je poznat po humanitarnim akcijama, prosto i sam duh naroda je takav da će uvijek odgovoriti na ovakve pozive. Skupljeno je 2 150 eura za tri dana, od 27. zaključno sa 30. Ipak, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sugrađana
Odmah nakon humanitarne svirke za Maju dobili smo pojedinačna obraćanja od ljudi kojima je potrebna pomoć. Već sada možemo reći da ćemo se sa zadovoljstvom odazvati tim pozivima. Takođe, humanitarne kutije bile su postavljene u 3 nikšićka lokala.
Iako je finansijska situacija u Crnoj Gori veoma loša, glavni organizator Dado Petković kao i vlasnik lokala October fest su se odlučili da zajedno sa njihovim osobljem doniraju dnevnice lokala”, kazala je Anđela Tomić jedna od učesnika ovog lijepog gesta.
Medicinska sestra Maja Rakonjac sa Cetinja, koja se nesebično zalaže za pomoć onima kojima je najpotrebnija, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.
Maji je potrebna hitna transpalatacija bubrega koju nije moguće odraditi u Crnoj Gori stoga mora ići u Tursku na kliniku Acibadem.
Iznos potreban za transplantaciju bubrega, ujedno i za Majin život je 30.000 eura.