Mladi Niksica

Budvanska policija uhapsila je Nikšićane Z.A(22), Đ.S (21) i Đ.R (20), za koje se sumnja da su juče rano ujutru na parkingu ispred popularne diskoteke nadomak Staroga grada brutalno pretukli i opljačkali dva hrvatska studenta, pišu Vijesti.

Mladići su se su zadobili teške tjelesne povrede, a inspektori kriminalističke policije i pripadnici interventne jednice uspjeli su da uhapse Nikšićane, koji u Budvi rade kao sezonski radnici. Studenti su došli u Budvu na Turizmijadu i preksinoć su sa svojim prijateljima bili u noćnom provodu u diskoteci, gdje su se zadesili i Nikšićani.

„Sukob mladića započeo je u diskoteci, gdje je obezbjeđenje brzo reagovalo i uspjelo da ih rastavi. Naređeno im je da napuste diskoteku“, ispričao je izvor iz policije.X

Hrvatski studenti su krenuli ka hotelu gdje su smješteni, ali su ih sustigli Nikšićani, a tuča se nastavila na parkingu.
„Jedna od hrvatskih studenata zadobio je teške povrede, slomljen mu je nos, dok je drugi primilio veliki broj udaraca po tijelu i glavi. Nakon što su ih pretukli. Nikšićani su im naredili da izvade sve iz džepova, uzeli su im novac i ručni sta, nakon čega su pobjegli“, rečeno je „Vijestima“.

Studenti su sve prijavili policiji, koja je tokom cijelog dana u opsežnoj akciji, uspjela da utvrdi idnetitet napadača, a potom ih i locira i uhapsi, i zadrži ih stanici policiije po nalogu zamjenika osnovnog državnog tužioca.

Njima se na teret stavljaju krivična djela nanošenje teških tjelesnih povreda, učestvovanje u tuči, nasilničko ponašanje i teška krađa na drzak način. Oni će danas biti privedeni tužiocu u Kotoru na salsušanje.