Rijaliti šou program ”Parovi”, koji se već neko vrijeme emituje na beogradskoj televiziji ”Happy”, definitivno nikog ne ostavlja ravnodušnim. Skup ljudi različitih generacija i profila, manje ili više poznatih široj javnosti iz dana u dan priređuje šokantne situacije u cilju instant popularnosti. Da je sve izmaklo kontroli uvjerili smo se prije nekoliko dana, kada je emitovanje ovog sadržaja privremeno zabranjeno zbog neprimjerenog ponašanja aktera.

Kompletna ekonomska situacija dovela je do različitih shvatanja morala, pa gledaoci spas od svakodnevnih stresnih situacija traže u ovom rijalitiju.

Među našim sugrađanima rijetki su oni koji će javno priznati da gledaju ”Parove”, još manje je onih koji podržavaju ovakvu vrstu programa, ali podaci o gledanosti govore nam nešto sasvim drugo. Tim povodom sproveli smo anketu među Nikšićanima koja za cilj ima da otkrije da li je praćenje ”Parova” još jedan zapadni trend ili ono ipak predstavlja pravu sliku našeg društva.

Početno ohrabrenje, saznanje da nije tako loše kao što izgleda, pružila nam je izjava 38-ogodišnje sugrađanke, koja je vidno revoltirana ”gadostima” koje su dostupne kroz rijaliti programe.

”Smatram da nijedna normalna i kulturna osoba ne može i ne smije sebi dozvoliti da gleda gadosti koje direktno narušavaju sistem moralnih vrijednosti. Ljude zanimaju životi starleta, manekenki i drugih djevojaka sumnjivog morala u kojima naša djeca, nažalost sve češće pronalaze idole. Apsolutno sam protiv ovog programa, treba ga zabraniti”, riječi su sociološkinje.

Najviše je neutralnih, koji su mišljenja da svako treba da gleda ono što voli i što ga ispunjava, bez obzira da li se radi o kvalitetnom programu.

”Ne gledam te ”Parove”, ali sam od prijatelja čuo o kakvom se rijalitiju radi. Svako ima pravo da gleda ili sluša ono što želi, o ukusima ne treba raspravljati, a za veliku popularnost ličnosti iz polu-svijeta zaslužna je malograđanska svijest na ovim prostorima”, rekao je 27-ogodišnji dopisnik jednog dnevnog lista.

Ni ovoga puta nijesu izostali duhoviti odgovori, pa nam je taxi-vozač jasno stavio do znanja šta on radi u terminu kada se emituju ”Parovi”.

”Obično pratim sport, ali u toku svake pauze na utakmicama iskoristim priliku da ispratim dešavanja u vili, prije svega zbog mnogo zgodnih djevojaka, ali njihov izgled ne smijem da komentarišem pred ženom jer je mnogo ljubomorna”, kroz ozmijeh nam je odgovorio simpatični taksista. On je dodao da mu je favorit za pobjedu čuvena starleta Mimi Oro.

Odgovor naše mlade sugrađanke vratio nas je u surovu realnost. Ne samo da redovno prati parove, nego o tome polemiše na društvenim mrežama i nada se da će i sama, jednog dana, dočekati na taj način svojih ”pet minuta slave”.

”Svake večeri pratim ”Parove” i mislim da je to nešto najzanimljivije što se može vidjeti na televiziji. U potpunosti podržavam mlade djevojke koje su svjesne svojih mogućnosti, znaju šta im je cilj, a osporavaće ih samo oni koji su previše konzervativni. Željela bih da i sama jednog dana učestvujem u rijalitiju i postanem poznata”, iskrena je u svom odgovoru 17-ogodišnja učenica Gimnazije.

Pošto smo ustanovili da je više onih koji prate ovu emisiju, pitali smo fanove ”Parova” koga bi od Nikšićana, kada bi mogli, voljeli da vide u nekom od narednih izdanja.

Na tu temu naši sugrađani su imali izuzetno zanimljive predloge, koji su nam popravili raspoloženje, pa smo izdvojili najzanimljiviji odgovor.

”Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se među starletama snašao naš proslavljeni glumac Vojo Krivokapić. Što se tiče žena moj izbor bi bila kultna profesorica, pjesnikinja i najpoznatija volonterka Gordana Sarić”, duhovito je prokomentarisala jedna naša starija sugrađanka.

Na osnovu rezultata ankete postali smo svjesni činjenice da veliki broj Nikšićana većinu svog slobodnog vremena provodi uz ”Parove”. Nadamo se da naš grad nije moralno posrnuo i da će mnogobrojne kulturne aktivnosti i manifestacije vratiti ljude na ona mjesta gdje mogu da čuju lijepu riječ.