Najavljena nova blokada puta

Grupa građana najavila je novo okupljanje danas. U objavi koja kruži društvenim mrežama kažu kako će blokirati magistralu kod Bogetića i Carev most.

Dodaju da su se na to odlučili nakon jučerašnjeg ponašanja premijera.
“Poštovani sugrađani i gosti, izvinjavamo se zbog neprijatnosti i zbog čekanja. Naš protest je razlog zbog kojeg stojite u redu. Ovaj protest je nešto na šta smo natjerani ponašanjem našeg premijera i naše vlade. Naše saborce su juče pregazili autom a premijer nam je prijetio. Naša vlada pokušava mjesecima da uništi multietnički i multikulturni sklad ovog društva i da našu državu pretvori u srpsku koloniju. O tome možete čitati u našim i svjetskim medijima. Naš izlazak na ulice je posljedica njihovog ćutanja i ignorisanja brojnih naših zahtjeva i nije usmjeren ni protiv jedne nacije ni protiv bilo koga ko poštuje ovu zemlju i njene zakone”, naveli su u objavi.
Podsjećamo, policija je juče na Bogetićima zaustavila patriotsku kolonu iz Nikšića, koja se uputila na protest ispred Vlade, a Nikšićani su uzvratili blokadom magistrale koja je trajala više sati.
Izvor: RTVNK