Mladi Nikšića

Učesnicima likovnog konkursa “Crtaj, štedi i pobijedi!” koji je organizovala NLB Banka povodom Međunarodne „Nedjelje štednje” u subotu su uručene novčane nagrade.

Konkurs na kojem su učestvovala djeca od pet do 15 godina, bio je prilika da djeca pokažu svoju kreativnost, kako u crtanju tako i u promišljanju na temu štednje.
“Na likovnom konkursu koji je trajao od 20. oktobra do 6. novembra učestvovalo je 211 mališana iz jedanaest crnogorskih gradova odnosno iz Bara, Bijelog Polja, Berana, Nikšića, Cetinja, Mojkovca, Pljevalja, Tivta, Budve, Herceg Novog i Podgorice, a novčane nagrade je osvojilo devetoro djece«, navodi se u saopštenju NLB banke.
Od ukupnog broja prijavljenih crteža trideset je ušlo u uži izbor, i oni su podijeljenih u tri grupe prema uzrastu.
“Za svaku grupu, po tri najbolja crteža izabranih od strane interno definisane komisije, novčano su nagrađeni sa poklon karticom u iznosu od 200, 100, odnosno 50 eura za prvo, drugo i treće mjesto. Nagrađena djeca su: Elena Kadija OŠ “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja, Marija Vlahović OŠ “Radojica Perović” iz Podgorice, Anastasija Tomanović OŠ “Ratko Žarić” iz Nikšića, Olgica Mrkić OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Pavle Lalić OŠ “Branko Božović” iz Podgorice, Ana Sokić OŠ “Ristan Pavlović” iz Pljevalja, Milica Knežević OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Mia Karović OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića i Anastasija Anja Smolović OŠ “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara”, navodi se u saopštenju.
“Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas ovdje i da djeci mogu da uručim zaslužene nagrade. Oduševljeni smo stepenom posvećenosti, maštom i talentom a posebno sviješću o štednji koju su kroz radove pokazala sva djeca. Veoma je važno da djeca od malih nogu razvijaju svoju svijest o novcu, da znaju da raspolažu sa svojim novcem, džeparcem, da pametno i racionalno troše, zbog toga što je štednja jedan od najboljih načina za dostizanje ciljeva.” istakao je Dušan Ivančević, zamjenik direktora Sektora poslovanja sa građanima.
Devetogodišnji učenik OŠ “Branko Božović” iz Podgorice Pavle Lalić, istakao je da voli da štedi i redovno to radi.

“Crtež sam zamislio kao NLB košnicu iz koje vadim ram, i na taj način, kroz štednju, zarađujem. Sviđa mi se što je nagradna aktivnost za zadatak imala crtanje na ovu temu. Volio bih da se i sljedeđe godine oraganizuje ista asktivnost i da uključite još neki zadatak”, poručio je Pavle.

Organizatori su se zahvalili svim osnovnim školama i vrtićima koji su podržali ovu aktivnost i edukovali djecu da razmišljaju na temu štednje i šta štednja predstvalja za svakoga od njih.

“Posebno zadovoljstvo dugujemo školama sa kojima smo u direktnom kontaktu podijelili znanja o važnosti štednje tokom Nedjelje štednje – OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću, OŠ “Boško Buha” u Pljevljima, OŠ “Nedakusi” u Bijelom Polju, OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima, OŠ “Drago Milović” u Tivtu i OŠ Sutjeska u Podgorici, a posebno nastavnom osoblju OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću koje je na poseban način dalo doprinos u ohrabrivanju učenika da uzmu učešće na ovom likovnom konkursu”, poručili su iz NLB banke.

NLB Banka različitim aktivnostima podržava društveno važne i korisne projekte u želji da doprinese zajednici u kojoj posluje i čiji je dio. Tako je Nedjelju štednje prepoznala kao korisnu priliku da kod najmlađih sugrađana na zabavan način i kroz igru razvije svijest o štednji i važnosti planiranja budućnosti, podstičući njihovu kreativnost.