YMI regionalni kamp za mlade održan je u periodu od petog do devetog jula 2021. u etno – selu Sunčana reka, u blizini Banje Koviljače, u organizaciji CARE International Balkan s partnerskim organizacijama: udruženjem Romkinja Osvit iz Niša, Centrom za romske inicijative iz Nikšića i udruženjem građana za promociju Roma Otaharin iz Bijeljine

Kroz kombinaciju edukativnih radionica i kampanje promocija zdravih životnih stilova, Y program, koji je jedna od tema ovog projekta, pomaže mladima da se lakše nose s problemima s kojima se suočavaju tokom odrastanja i da izrastu u zdrave mlade osobe. Neke od tema kojima se projekat bavi su rodna ravnopravnost, nasilje, briga o seksualnom zdravlju, alkohol i droge, rješavanje problema, lični razvoj, osnovne i vrijednosti razumijevanja liderstva.
„Učesnici kampa bili su vršnjački edukatori koji su održavali radionice za svoje vršnjake u školama kao i profesori koji su bili uključeni u Y program. Učesnici kampa iz naše škole bili su vršnjačka edukatorica Isidora Božović, učenica drugog razreda i profesori Maja Jokić i Aleksandar Delević. Tokom trajanja kampa učesnici su prošli kroz aktivan program, jer je kamp osmišljen da bude izazovan, ali prije svega zabavan. Pored edukativnih i kreativnih radionica koristile su se i spoljašnje aktivnosti ili team building – izgradnja tima, a sve s ciljem razvijanja novih vještina i ideja kod mladih“, saopštili su organizatori.