Sinoć je po operativnim podacima Uprave policije izvršena kontrola vozila u kojem je pronađeno 18 kilograma kokaina, čime je spriječeno krijumčarenje ove opojne droge u našu državu, saopštili su iz Uprave policije.

Službenici Sektora granične policije i Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, kontrolom vozila na graničnom prelazu pronašli i oduzeli 18 kg kokaina.

“Sinoć su, jedan sat nakon ponoći, pripadnici policije na graničnom prelazu Debeli brijeg, a na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali vozilo marke „BMW“ francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao A.H. (34) državljanin Republike Albanije.
Detaljnom provjerom vozila, u specijalno izrađenom bunkeru, pronađeno je i oduzeto 18 pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 18 kilograma”, navodi se u saopštenju policije.

Oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.