vatrogasci strajk

Vatrogasci koji štrajkuju glađu zbog prekida radnog odnosa prekidaju štrajk.

“Jutros smo po dogovoru došli na razgovor u Opštinu sa nadležnim ljudima i rečeno nam je da se na našem problemu radi, kako bi se stekli uslovi za zapošljavanje a sve po javnom konkursu, zakonito, fer i javno, kako i smo i od starta tražili. Opština je obezbijedila sredstva po budžetu i Služba Zaštite ima upražnjena radna mjesta”, kazali su vatrogasci u saopštenju.
Jedini uslov je kako kažu, saglasnost a danas je Načelink službe i zaštite poslao urgenciju Ministarstvu finansija da im se odgovori na zahtjev koji je poslat još 23. marta a nadaju se da ćemo ubrzo dobiti odgovor.
“Za sad ćemo prekinuti štrajk glađu te apelujemo još jednom na ministarstvo da nam odgovori do sledećeg petka (16.4.) ili ćemo u protivnom radikalizovati štrajk. Hvala svim ljudima i kolegama koje su nam pružili podršku, zahvaljujemo institucijama – imajući razumijevanje zbog trenutne situacije ali ih molimo da i oni imaju razumijevanja za nas, jer se ipak bavimo humanim poslom u dobrobit svih naših sugrađana”, kaže se u saopštenju.