28. februara 1944. godine rodio se Momčilo Moma Dimić, srpski književnik, pjesnik, prevodilac, romansijer, putopisac, esejista, dramski pisac, filmski scenarista.

Na beogradskom Filozofskom fakultetu je diplomirao 1968. godine, u vrijeme studentskih protesta. Još 1966. godine je napisao svoj najčuveniji roman, „Živeo život Tola Manojlović“, pretočen u dramu koja je dvije godine kasnije igrana i u Londonu, a potom je snimljen i film. Drama je u beogradskom Ateljeu 212 imala preko 400 predstava, sa Petrom Kraljem u glavnoj ulozi.
Dugi niz godina Momčilo Dimić je bio umjetnički direktor Beogradskih međunarodnih susreta pisaca, član Udruženja književnika Srbije. Dimić je objavio oko 40 knjiga. Preveo je desetak knjiga sa švedskog jezika.
Putovao je širom svijeta i sprijateljio se sa brojnim poznatim piscima kao sto su: Ferenc Juhas, Tomas Transtremer, Vladimir Vojnović, Bulat Okudžava, Eduard Limonov, Antonio Porpeta itd. Umro je 2008. godine poslije kraće i teške bolesti i sahranjen u rodnom Mirijevu.