27. februara 1932. godine rođena je Elizabet Tejlor bila je englesko¬američka glumica. Prvi put se pojavila na filmu kada je imala deset godina, a pažnju publike privukla je ulogom u komediji Nevestin otac, pored Spensera Trejsija.

Tokom šezdesetogodišnje karijere ostvarila je zapažene uloge u filmovima Mjesto pod suncem, Mačka na usijanom limenom krovu, Odsjaji u zlatnom oku i Iznenada, prošlog ljeta, dok se njenim najpoznatijim filmom smatra kultni istorijski spektakl Kleopatra. Za uloge u dramama Baterfild 8 i Ko se boji Virdžinije Vulf, osvojila je Oskar za najbolju glavnu glumicu.
Američki filmski institut je uvrstio među najveće glumice dvadesetog veka, i dodelio joj Nagradu za životno delo. Elizabet Tejlor je decenijama bila jedna od najpopularnijih filmskih zvijezda i svaki događaj iz njenog života bi bio medijski propraćen.
Živjela je glamurozno i imala buran ljubavni život. Udavala se osam puta, od toga dva puta za Ričarda Bertona. Bila je borac za ljudska prava, osnivač fonda za borbu protiv side, modna i gej ikona. Sve do svoje smrti je navođena kao jedina živa zvezda starog Holivuda.
Njen zaštitni znak su bile njene oči ljubičaste boje. Najveća strast Tejlorove bio je definitivno nakit, a njeni muževi su to znali. Berton joj je stoga poklonio najveći i najskuplji dijamant koji se mogao naći u prodaji.
Kada je srela Elizabet, engleska princeza Margareta nije mogla da izdrži, a da ne prokomentariše njegovu veličinu, “Dakle, to je taj čuveni dijamant, ali tako je velik i vulgaran”.
“Da, nije li božanstven?”, uzviknula je glumica. Kada je princeza zamolila da ga proba, Elizabet je upitala: “Više Vam ne izgleda tako vulgarno, je l’ da?”