mladi niksica

I u Nikšiću su komunalci proteklih dana imali pune ruke posla. Iako niske temperature nisu iznenađenje za sugrađane u pojednim djelovima grada bilo je neophodno uključiti mašine da bi se razbio led i napravio prilaz kućama.

Direktor nikšićkog JKP Miodrag Muratović, kazao je Vijestima da trenutno čiste prigradska naselja, jer su paralelno sa gradom čistili Gornje Polje, Župu, Kličevo i Straševinu.

“Sve lokalne puteve nijesmo očistili, ali jesmo značajan broj, posebno smo vodili računa da izađemo u susret poljoprivrednim proizvođačima koji imaju gazdinstva na tim lokalnim putevima”, kazao je Muratović.

Osim niskih temperatura koje su spuštale i do -20, održavanje je ometao jak sjeverni vjetar praveći namete, pa su neki lokalni putevi čišćeni više puta.

Muratović napominje da im pomažu i mašine Službe zaštite, kao i privatne firme Mehaizacija i programat, te da je na terenu i specijalna mehanizacija.

“Dvije mašine iz mašinskog prstena. To su mašine donacija EU, iz predpristupne pomoći, vlasništvo je Ministarstvo poljoprivrede, a dati su na upotrebu Nikšiću, Šavniku i Plužinama. One su namijenjene za opravku lokalnih puteva, a u zimskom periodu se koriste i za čišćenje lokalnih puteva”, kazao je Muratović.

Oprezan hod i topla odjeća obavezni su za boravak vani, a neki pronađu i druga rješenja.

U Komunalnom su pripravni za nove padavine najavljene za sjutra, i građanima obećavaju prohodne puteve.

“Očekujem da sa mehanizacijom neće biti problema, a ljudstvo u našem preduzeću je- ne mogu da kažem, ali gotovo savršeno”, kazao je Muratović.