Iz Morskog dobra kazali su da je povodom Dana planete Zemlje u saradnji sa nevladinim sektorom realizovano više ekoloških akcija.

“Tim povodom, u saradnji sa NVO ‘Zelena mreža – Green Net’ iz Budve i NVO Udruženjem roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju ‘Zrak Sunca’ iz Herceg Novog realizovane su ekološke akcije. U opštini Budva, NVO ‘Zelena mreža – Green Net’ je u saradnji sa JPU ‘Ljubica V. Jovanović – Maše’ i Komunalnim preduzećem Budva, organizovalo akciju sadnje nekoliko sadnica mediteranskog bilja, likovnu radionicu na temu ‘Čuvajmo našu obalu i more'”. Na samom kraju druženja mališani su izrecitovali pjesmicu posvećenu reciklaži i zaštiti životne sredine”, ističe se u saopštenju Morskog dobra.
Iz tog preduzeća su naveli da je u opštini Herceg Novi, NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” organizovalo akciju u saradnji sa osnovnim školama “Milan Vuković”, “Dašo Pavičić”, “Ilija Kišić” i “Orjenski bataljon”, predškolskom ustanovom “Naša Radost”, te djecom Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele”, piše u saopštenju.
“U okviru pomenute akcije realizovano je čišćenje i uređenje plaža, igrališta i parka u zoni morskog dobra, organizovan je maskenbal sa plesnim koreografijama, te izložba radova učenika na temu ‘Srećno dijete u srcu Planete’. NVO ‘Naša akcija’ iz Kotora, ovaj dan planira da obilježi 2. 5. 2024. godine, pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode da se pridruže ovoj akciji”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti