Promet robe u trgovini na malo u trećem kvartalu ove godine je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 15,9 odsto u tekućim i 7,7 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u trećem ovogodišnjem tromjesečju bio je veći 23,4 odsto u tekućim i 19,5 odsto u stalnim cijenama, u odnosu na drugi kvartal ove godine.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, manji 3,9 odsto, a u poređenju sa drugim ovogodišnjim kvartalom veći 39 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u trećem kvartalu ove godine je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 16,2 odsto, a u poređenju sa drugim ovogodišnjim kvartalom 27,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u trećem tromjesečju ove godine veći 25,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno 11,6 odsto u odnosu na drugi ovogodišnji kvartal.

“Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u trećem kvartalu ove godine veći 17,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno 18,8 odsto u odnosu na drugi ovogodišnji kvartal.

Izvor: Mina Business