Mladi rekreativci iz nikšićkog kvarta Centar predali su nadležnima u Opštini peticiju da se košarkaški teren naspram hotela „Onogošt“ ne ruši zbog parkinga kako je planirano urbanističkim planom. Peticiju je za samo dva sata potpisalo oko 250 stanara solitera i okolnih zgrada, mada im podrška stiže i od drugih građana i sportista.

Mladi su se prošle sedmice okupili da brane igralište strahujući da će im isto biti srušeno zbog gradnje poslovnog centra koji je nedavno počeo da se gradi. Tada su saznali od investitora da koš mora biti uklonjen dok budu trajali radovi zbog bezbjednosti onih koji koriste igralište i da će biti vraćen čim se radovi za nekoliko mjeseci završe. Ali, tada su saznali da je Detaljnim urbanističkim planom predviđeno da mjesto na kome se nalazi igralište bude pretvoreno u parking.

„Obratićemo se i Opštini da ovaj teren ostane tu gdje jeste jer smatramo da nema potrebe da ovdje bude parking. Ukoliko nam Opština ne izađe u susret pisaćemo peticiju i uradićemo sve što je do nas da teren sačuvamo za ove i buduće generacije“, poručio je tada Boško Bošković.

Peticija je poslata i sada se čeka odgovor nadležnih.

Košarkaški teren, koji je mladima u maju 2006. godine na upotrebu predao predsjednik države Filip Vujanović, izgrađen je u sklopu uređenja kvarta između solitera i „Onogošta“. Od tada do danas mladi su dva puta od novca koji su sami prikupili i sopstvenim radom obnavljali igralište.

Iz Sekretarijata za urbanizam postoji zakonska mogućnost da se uradi revizija planskog dokumenta i sagleda mogućnost zadržavanja igrališta, ukoliko ima prostora i za gradnju parkinga.

M.M.