Organizatori Bedem festa su se potrudili da i pored odličnih izvođača i potpuno različitih muzičkih pravaca koje nude, mnogih novina i iznenađenja, ovim festivalom ostave neizbrisiv trag i kad su dobra, humana i solidarna djela u pitanju. To je svakako i segment koji Bedem fest odvaja od ostalih sličnih festivala.

Tradicionalno na tvrđavi Bedem, NVO Volonteri Crne Gore iz Nikšića obnovili su i produžili saradnju sa organizatorima Bedem festa. Podrazumijeva se saradnja mladih ljudi iz pomenute NVO, na aktivnostima iz oblasti ekologije, oblasti socijalne zaštite stanovništva i drugog. Na info pultu ove organizacije svi ljubitelji dobrog zvuka moći će donirati hranu, odjeću, obuću, igračke za najugroženije stanovništvo. Cilj ove saradnje zaista predstavlja mogućnost da se na festivalima tipa Bedem festa, na najbolji mogući način utiče na svijest stanovništva o potrebi humanog rada, o potrebi solidarnosti sa najugroženijim dijelom stanovništva.

Udruženje Volonteri Crne Gore, je neprofitabilna organizacija osnovana u Nikšiću. Već drugu godinu za redom, sprovodi projekat „Volontersko socijalni servis“ koji ima za cilj da se za naugroženije stanovništvo obezbijede osnovne namirnice za život. Udruženje broji 60 volontera, sa ugovorom o volonterskom radu i volonterskim knjižicama.

M.M.