Mladi Nikšića

Put koji vodi do zaleđa nikšićke Saborne crkve, a koji pripada ulici Voja Deretića, pored terena Teniskog kluba “Nikšić” i dalje se nalazi u lošen stanju, iako su rupe koje otežavaju saobraćaj, prethodnog ljeta nasute krupnim pjeskom.

Naime, dio ulice o kojima je portal Mladi Nikšića još krajem aprila tekuće godine pisao, usled obilnih padavina posljednjih dana, ponovo predstavlja problem mještanima ovog dijela grada. 
Oštećenja na putu su i dalje velika i otežavaju saobraćaj, a u nepogodnim vremenskim uslovima, kao što su kiša i snijeg, vožnja i prilaz domovima, za mještane predstavlja težak zadatak.

Mladi Nikšića
Mještani i dalje čekaju na saniranje rupa

Oni su, nakon pisanja našeg portala i brojnih obraćanja lokalnoj samoupravi, dobili prelazno rješenje, u vidu nasipanja rupa krupnim pijeskom. Za period u kojem su vremenski uslovi bili odlični, ovakav vid popravke išao je na ruku stanovnicima ovog dijela grada. Međutim, kako je jesen uzimala maha i kišni period nadolazio, situacija se promijenila i oni opet imaju poteskoća sa saobraćajem.

“Nadležni organi su reagovali prije ljeta i popravili ulicu, ali samo nasipanjem rupa krupnim pijeskom. Pošto je ljeto bilo toplo i sunčano, nije bilo većih problema sa vožnjom i parkiranjem auta. Već kako je stigla jesen i počele kiše sa vjetrovima, pijesak polako nestaje, a rupe su sve vidljivije i vidljivije, što ponovo stvara probleme”, kazao je za naš portal stanovnik ovog dijela grada Vladimir Vrbljanac i dodao da su nadležni organi i lokalna samouprava još prije deset godina obećali asfaltiranje puta, ali da su do sada samo vršena prelazna rješenja.

Mladi Nikšića
Mještani i dalje čekaju na saniranje rupa

Podsjetimo, Javna ustanova “Komunalno Nikšić” je početkom aprila, popravila ulicu Voja Deretića, koja se nalazi pored teniskih terena pod Trebjesom, sanirajući rupe dužinom puta koji vodi ka Kličevu, međutim popravkom nijesu obuhvaćeni i putevi koji pripadaju ovoj ulici, za koje mještani tvrde da su u lošem stanju već više od deset godina.