Ministarstvo prosvjete

 

Povodom informacije da je grupa učenika iz Crne Gore napala portira jednog hotela u Italiji iz Ministarstva prosvjete su saopštili da su odmah zatražili izjašnjenje direktorice škole iz Tivta. Prema informacijama koje su dobili, kako se navodi u saopštenju, čuvar je udario učenika a on mahinalno uzvratio udarac. Poručili su da će prema vinovniku incidenta, škola preduzeti vaspitne mjere.

Podsjećamo, italijanski portal studentville.it objavio je da je noćnog portira jednog hotela, u noći između prošlog petka i subote, napala grupa tinejdžera iz Crne Gore.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da su nakon saznanja o incidentu na maturskoj ekskurziji učenika JU SMŠ “Mladost” Tivat, odmah postupili u okviru svojih nadležnosti i zatražili izjašnjenje direktora o tom slučaju.

Prema zvaničnim informacijama koje su dobili od direktorice škole, maturanti JU SMŠ “ Mladost” Tivat, boravili su na maturskoj ekskurziji u Italiji u periodu od 11. do 18. septembra.

“Tokom boravka u Italiji, u mjestu Montekatini, došlo je do incidenta u kojem je, po sopstvenom priznanju, učestvovao maloljetni učenik JU SMŠ “Mladost” Tivat”, navodi se u saopštenju.

Incident se, kako su kazali, dogodio ispred hotela u kojem su učenici boravili.

“Maturanti su uz dozvolu svojih nastavnika otišli do obližnje prodavnice i prilikom povratka hotelski čuvar je jednog od učenika udario nogom u svrhu smirivanja navodno bučnih maturanata. Udareni učenik se mahinalno okrenuo i uzvratio udarac čuvaru nakon čega se vratio sa ostalima u hotel”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ekskurzija je, kako se dodaje, sjutradan nastavljena nesmetano planiranim programom.

“Po povratku učenika iz Verone u večernjim satima tri učenika su pozvana na informativni razgovor u policiju na koji su otišli u pratnji svojih profesora. Učenici koji su pozvani na razgovor nijesu učestvovali u incidentu već su označeni kao ‘prisutni na mjestu događaja’ i italijanska policija ih je te noći i legitimisala. Nakon toga, ekskurzija je nastavljena po planu i programu i maturanti su se juče poslije podne nesmetano vratili u Tivat”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Napominju da italijanska policija nije pozvala na razgovor učenika koji je učestvovao u incidentu.

“Uprava SMŠ ‘Mladost’ iz Tivta će povodom ovog nemilog događaja preduzeti mjere u skladu sa svojim nadležnostima kako bi se skinula mrlja sa imena učenika, škole i njenih nastavnika. Prema vinovniku incidenta, škola će preduzeti vaspitne mjere”, zaključuje se u saopštenju ministarstva.