Naša sugrađanka, mlada košarkašica Milica Milošev igraće za Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2017. godine održava u Češkoj.

Kako Arena saznaje, crnogorska internacionalka, koja je nedavno potpisala ugovor sa češkom ekipom Kara Trutnov, biće na spisku selektora Momira Milatovića za naredni kvalifikacioni ciklus.

Nekadašnje krilo Budućnosti, koja je u karijeri nastupala za Mladi Krajišnik, Vršac i Nikšić, nekoliko puta bila na širem spisku seniorske reprezentacije, a, prije skoro dvije godine, dobila je poziv selektora Milatovića, za kvalifikacije za Eurobasket 2015, međutim, u prošloj akciji nije bila ni na širem spisku. Crna Gora, nakon što je na Eurobasketu u Mađarskoj i Rumuniji osvojila sedmo mjesto, igraće u kvalifikacionoj grupi sa Italijom, Albanijom i Velikom Britanijom.

Kvalifikacije se neće igrati po dosadašnjem sistemu, da se u dvadesetak dana odigra svih deset mečeva, već će šest kvalifikacionih utakmici biti odigrane kroz tri mini ciklusa – po dvije utakmice igraće se u terminima od 21. do 25. novembra ove godine, od 20. do 24. februara i od 19. do 23. novembra naredne godine.

Plasman na šampionat Evrope osiguraće pobjednici grupa i šest najboljih drugoplasiranih selekcija. Kvalifikacioni ciklus naše košarkašice na startu novog ciklusa započinju kao domaćini, ugostiće Veliku Britaniju 21. novembra, a četiri dana kasnije gostovaće Albaniji.

Z.N.