Mladi Nikšića

Nikšićanka i reprezentativka Crne Gore u košarci Milica Jovanović, do kraja sezone nastupaće za ekipu Prometea iz Logronja, koja se takmiči u Prvoj španskoj ligi, prenosi reprezentacija.me.

Za našu košarkašicu ovo će biti druga epizoda u Španiji obzirom da je u sezoni 2009/2010 branila boje Olese. U Španiju je stigla nakon dvije sigurne pobjede sa selekcijom Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i četiri uzastopna trijumfa u šampionatu Grčke sa ekipom Panioniosa gdje je bila jedan od glavnih igrača kluba iz Atine.
Nikšićanka je juče predstavljena u klubu koji je najavio kao igračicu koja ima hrabrost da pogodi spolja u važnim i prelomnim momentima meča i sa ogromnim iskustvom igranja u najjačim evropskim ligama.
Prošle sezone branila je boje Olimpijakosa da bi sezonu završila u turskom Mersinu gdje je prosječno bilježila 9.1 poena i tri skoka po meču.Krilo naše reprezentacije branila je boje Budućnosti u sezoni 2009/2009, a očigledno joj je najviše prijala Turska gdje je osim za pomenuti Mersin nastupala još za Bešiktaš, Orduspor, Adanu i Botaš.Iza sebe ima i četiri Eurobasketa u dresu nacionalnog tima.
Milicin novi tim trenutno se nalazi na 13. poziciji u šampionatu a za tri dana gostovaće Đironi gdje će Jovanovićka prvi put imati priliku da debituje.