Milatović: Slijede razgovori Vlade sa vlasnikom Željezare

Ministar ekonomije Jakov Milatović sa saradnicima završio je sastanak sa menadžmentom Tosčelika i sindikatom nikšićke Željezare. Proizvodnja u tom preduzeću obustavljena je do 4. avgusta i plate su smanjene zaposlenima za 30 odsto, ali danas je postignut dogovor da sindikalci zvanično zatraže od poslodavca da im zarade do avgusta budu umanjene svega deset odsto.

Milatović kaže da nakon sastanka ne može biti nezadovoljan, jer su razgovarali korektno, Vlada će uskoro i sa vlasnikom fabrike u Turskoj razgovarati kako bi saznala koji su njihovi planovi nakon avgusta i dugoročno.
,,Očekujem da menadžment izađe u susret i da pristane na smanjenje plate od deset odsto. Znam da je to kratkoročno, da radnici brinu šta će biti nakon avgusta, ali važno je da sad imamo komunikaciju i da smo počeli razgovore. Ne smije se zanemariti da je u posljednje vrijeme Vlada više od milion eura izdvojila za subvencije ovoj fabrici, a danas je sastanku prisustvovao i čelnik EPCG Milutin Đukanović i kao država smo menadžmentu ponudili podršku, ali i tražili njihovu viziju, planove”, kazao je Milatović, dodajući da će za oko mjesec imati ponovo sastanak.
Izvor: Pobjeda