Nikšićka Komunalna policija napisala je kaznu Komunalnom preduzeću i direktoru Mileti Milatoviću u ukupnom iznosu od 2.000 eura zbog odlaganja biorazgradivog otpada.

Kako je kazao načelnik Komunalne policije Veselin Čurović, Komunalno preduzeće je kažnjeno sa 1.500 eura, dok je odgovornom licu u pravnom licu, odnosno direktoru, napisana kazna od 500 eura.

Na taj način, kazao je Čurović, šalju poruku da zakon jednako važi za sve i da nema selektivnosti u njegovoj primjeni.

Kazna je uslijedila nakon što je pokret “Ecopatriotizam” objavio snimak, tvrdeći da Komunalno preduzeće svakodnevno ilegalno odlaže biootpad na lokaciji pored rijeke Gračanice.

Komunalno je to demantovalo, tvrdeći da biorazgradivi otpad, lišće i granje, odlažu, uz saglasnost resornog sekretarijata, u cilju sanacije terena.
“Radi se o sanaciji terena na način što se isti prekriva tamponom pomiješanim sa zemljom sa novog groblja, kao i lišćem i granjem. Sanacija se vrši iz razloga jer su se na tom području nalazile velike količine smeća koje smo prekrili sa ovom vrstom materijala i rezultat te sanacije je vidljiv golim okom i to se radi godinama unazad”, saopštili su iz Komunalnog.

Direktor Mileta Milatović nije želio da komentariše kaznu, kao i to gdje sada odlažu biootpad.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj kazali su “Vijestima” da nijesu dali saglasnost Komunalnom preduzeću da biorazgradivi otpad odlaže uz Gračanicu.

“Biorazgradivi otpad se privremeno odlaže na opštinskoj parceli, na novom groblju, a ovih dana treba da bude raspisan tender za kupovinu mašine za usitnjavanje biootpada”, kazali su iz nadležnog Sekretarijata.

Aktivistkinja “Ecopatriotizma” Ivana Čogurić, kojoj je Komunalna policija napisala kaznu u iznosu od 500 eura jer su nakon čišćenja lokacije kod Carevog mosta, kese sa smećem, u znak protesta, ostavile ispred prostorija Komunalnog preduzeća, pozdravila je kažnjavanje Komunalnog i direktora, ali ne i to što će kaznu platiti građani, a smatra i da je iznos trebalo da bude mnogo veći.

Izvor: Vijesti