Micev najavio pad temperature

Prve dane proljeća obilježilo je hladno vrijeme. Sniježne padavine iznenadile su i stanovnike nekih centralnih gradova, pa su proljeće Cetinjani dočekali sa pahuljicama. Meteorolog Branko Micev za Portal Analitika, kaže da već od četvrtka možemo očekivati više sunčanog vremena i vrijeme bez padavina.

“Naše područje nalazi se pod uticajem hladne vazdušne mase koja dolazi sa sjeveroistoka Evrope i koja uslovljava neuobičajeno hladno vrijeme za ovo doba godine i povremene sniježne padavine, uglavnom na sjeveru”, objašnjava meteorolog Branko Micev.
I sjutra će biti hladno vrijeme, sa pokojom sniježnom pahuljicom na sjeveru Crne Gore.
“Kako sada stvari stoje, na osnovu prognostičkog materijala u srijedu će na jugu biti promjenljivo oblačno vijeme, nešto više oblačnosti, uglavnom bez padavina. Na sjeveru, u pravcu centralnih planinskih oblasti biće pretežno oblačno, povremeno sa vrlo slabim snijegom i hladno”, objašnjava Micev za Portal Analitika.
Ljubitelje zimskih sportova, narednih dana očekuju veoma niske temperature na planinama.
“U višim oblastima, u zimskim turističkim centrima, temperatura vazduha će biti oko i ispod nule tokom 24 sata dnevno. U pitanju su vrlo slabe sniježne padavine, duvaće pojačan vjetar sjevernih smjerova”, kaže Branko Micev.
Više sunčanih dana možemo očekivati od četvrtka.
“U četvrtak, petak i subotu biće nešto više sunčanog vremena bez padavina. Temperatura vazduha imaće tendenciju postepenog porasta. Naročito osjetan porast očekuje se na sjeveru Crne Gore, gdje je ovih dana prilično hladno”, ističe Micev.
Lijepo vrijeme krajem marta: Kako za Portal Analitika objašnjava meteorolog Branko Micev, krajem ovog mjeseca i početkom aprila može se očekivati rast temperature.
“Porast temperature vazduha od četvrtka, nastaviće se do subote.U nedjelju i ponedeljak, 28. i 29. mart biće promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno sa vrlo slabom kišom. Krajem marta, od 30. marta i početkom aprila biće toplo, više sunca. U najtoplijim oblastima temperatura vazduha dostizaće i prelaziće 20 stepeni”, zaključuje Branko Micev.