MI GORANOVIĆ

Klub malog fudbala MI Goranović jedan je od prvih registrovanih klubova malog fudbala u Crnoj Gori. Pod imenom Balestra Goranović počeo je da se takmiči sredinom devedesetih godina i ostvarivao brojne uspjehe u državnoj zajednici i u samostalnoj Crnoj Gori.

U klubu sad imaju oko dvadesetak članova, uglavnom rekreativaca, a mlađih nemaju. Takmiče se samo u Opštinskoj ligi malog fudbala.
“Klub se finansira isključivo iz budžeta MI Goranović. Planovi su isključivo vezani za sada za Opštinsku ligu, rekreaciju i druženje sa ostalim učesnicima”, kazali su nam iz MI Goranović.
Najveći uspjesi kluba su prvak države, pod imenom Balestra, finalista prvenstva SR Jugoslavije, prvak opštinske lige, finalista Opštinske lige i mnogi drugi trofeji koje nije lako nabrojati.
Kroz ovaj klub od njegovog nastanka prošlo je mnogo igrača. Neki su ostavili dubok trag kako u klubu i u gradu tako i u analima prvenstava SR Jugoslavije.
“Brojni su igrači koji su prošli kroz ekipu Goranović. Ipak moramo pomenuti Veljka Tadića jednog od najvećih majstora futsala na ovim prostorima, Nebojšu Kecojevica koji je proglašavan najboljim igračem u državi, Mirka Nikolića, Aleksandra Cauševića, braću Miraša i Radojicu Kadića. Od sadašnjih se svojim odnosom i zalaganjem izdvaja Radojica Kadić koji igra kao u najboljim danima”, istakli su iz ovog kluba.
Planovi su im osvajanje titule prvaka Opštinske lige, a mladima poručuju da se bave sportom i da se druže.