Napad na Nikšićanina Jovana Đurovića i ponašanje nekih pripadnika CB Bar predstavlja temu saopštenja za javnost NVO Montenegro International. Dostavljeno saopštenje prenosimo integralno.

Nakon što je crnogorska javnost informisana o slučaju prebijanja, ponižavanja i zaplašivanja Nikšićanina Jovana Đurovića, te beskrupuloznom i siledžijskom ponašanju nekih pripadnika CB Bar, a svi crnogorski mediji i organizacije zatražili odgovornost nadležnih državnih organa, kao i detaljnu istragu svih okolnosti slučaja i njegovih vinovnika, dobili smo nemušto saopštenje iz UP, prepuno “rupa” i nelogičnosti. Ali dobili smo i ćutanje najodgovornijih za stanje u bezbjednosnom sektoru i policiji – Dritana Abazovića i Sergeja Sekulovića.
Na ćutanje “velikana” demokratskih promjena i “eksperata” koji bi morali javno da se izjasne o ovom sramnom napadu na Jovana, zasnovanom sasvim očigledno na nacionalnoj osnovi, odgovor je dao sam Jovan Đurović. Taj mladi, hrabi perjanik Crnogorske crkve poručio je: “Insistiram da idem na poligraf! Takođe želim da se poligrafskom testiranju podvrgnu policajci koji su učestvovali u brutalnom maltretiranju i prebijanju mene i mog prijatelja.“
Podsjetimo se. Nijesu se koordinator bezbjednosnih službi i ministar policije suzdržavali da se ostrve na “nepodobne” medije i nevladine organizacije i da raskrinkaju te, kako ih nazivaju “fašističke i opskurne”, ili “nacionalističke i ekstremne” hobotnice, nijesu bili lijeni da kopaju po ličnim podacima novinara i aktivista i crtaju mete na čelo svima koji su se usudili kritikovati aktuelnu vlast. Pa se digla velika galama i probudila empatija prema “ugroženoj” kćerci premijera, što vapijaše za pomoć “svog Sergeja” dok je vozač službenog automobila potkupio trojicu demonstranata, koji zatim završiše u urgentnom centru. I bezbroj primjera diskriminacije i revanšizma, svjedoče o tome da ovaj dvojac ipak nešto radi.
I dok se neumorno bore protiv medija i civilnog sektora koji im nijesu po volji i udaraju po pojedincima koji zahtijevaju transparentnost i zakonitost rada bezbjednosnih službi, u policiji bezbrižno sjede oni što udaraju, neumorno terorišu i batinaju.
U međuvremenu, Mi ćemo i dalje, zahtijevati njihovu odgovornost pred domaćim instancama, a zatim i međunarodnim. Uostalom, evropske i evro-atlantske institucije i zvaničnici već su imali prilike vidjeti pravo lice ovih boraca protiv podjela, boraca za jednakost građana pred zakonom, i to shodno onoj Orvelovskoj “Svi su jednaki, samo su neki jednakiji od drugih”.
Pošto je Montenegro International od početka rada aktuelne vlade do danas, uredno izvještavao sve relevantne međunarodne adrese o dešavanima u Crnoj Gori, pojedinačnim slučajevima političkog revanšizma, nasilja i pritisaka, naše najnovije informacije o detaljima napada na Jovana Đurovića i o glasnom ćutanju pomenutih “čuvara bezbjednosti” kojim zapravo ohrabruju svaki naredni brutalni napad na crnogorske patriote, zasigurno će biti zanimljivo štivo našim inostranim partnerima, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: eSpona.me