U subotu, 17. jula, u 77. godini, preminuo je bivši trener Plavih Milan Živadinović.

Milan Živadinović je rođen 1944. godine u Beogradu. Ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, igrao je u Čeliku iz Zenice, Vardaru iz Skoplja, Slobodi iz Užica, da bi se na kratko, u ljeto 1968. godine, vratio u Crvenu zvezdu. Igrao je i u Rijeci i Crvenki – jedinom selu koje je imalo prvoligaša u Jugoslaviji. Igračku karijeru je završio u zapadnoj Njemačkoj. Igrao je za mladu reprezentaciju Jugoslavije. „Ta Mlada reprezentacija je bila ovdje na pripremama u Nikšiću. Najtalentovaniji igrači te generacije bili su Milan Živadinović i Vojin Lazarević“, istakao je jednom prilikom Ljubomir Muśo Petrović.
Milan Živadinović je imao izuzetno uspješnu trenersku karijeru koja je trajala 35 godina, i za to vrijeme vodio je veliki broj klubova i bio selektor 5 reprezentacija.
Između ostalih, bio je trener Crvene zvezde, OFK Beograda, Radničkog iz Niša, Spartaka, Rada, nekoliko inostranih klubova. Bio je selektor reprezentacije savezne Republike Jugoslavije, kada je ona bila šesta na rang listi FIFA.
Prvi veliki klub koji je, na početku trenerske karijere, vodio Milan Živadinović bila je Sutjeska iz Nikšića.
Živa je to i izjavio kada je u junu 1980. godine došao u Nikšić: „Sutjeska je oduvijek bila fudbalsko ime. Pravi rasadnik talenata. To je i prevagnulo da izaberem Nikšić“.
Živadinović je za nešto manje od sezone i po rada u Sutjesci dao šansu mladim igračima koji će postati dio jedne od najuspješnijih generacija našeg kluba, koja će se 1984. godine, nakon 11 godina, vratiti u Prvu ligu.
“Gdje god je radio, Milan Živadinović je davao šansu mladim igračima. Neka je slava trenerskom „bardu“ Milanu Živadinoviću, nezaboravnom Živi, šmekeru sa beogradskog asfalta”, napisali su iz FK Sutjeska.