Nikšićko tužilaštvo vodi postupak protiv maloljetnika Delije Keljmendija (12), koji je osumljičen da je tokom januara ove godine izvršio 13 krađa. Ukupna vrijednost ukradenih predmeta i stvari iznosi oko 5.300 eura, a veći dio ukradenog je pronađen i vraćen vlasnicima.

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je D.K. obio deset trafostanica vlasništvo CEDIS-a, na način što je u kasnim noćnim satima u prvoj polovini januara u više navrata obio aluminijumska vrata na trafo stanicama, ista skinuo, otuđio ih i udaljio se u nepoznatom pravcu”, stoji u saopštenju policije.

On se takođe sumnjiči da je 13. januara iz dvorišta hotela „Onogošt“ otuđio veću količinu aluminijumskih i gipsanih cijevi i dio građevinskog materijala, koje je sakrio u otvorenom šanku koji se nalazi na platou ispred Robne kuće Nikšićanka.

Sumnja se i da je prvog januara iz Robne kuće otuđio klima uređaj vlasništvo firme „Rocky Pistolato“, a iz objekta brze hrane, vlasništvo G. B. koji se nalazi u Ulici „Radoja Dakića“, nakon obijanja uzeo radni inventar i pobjegao u nepoznatom pravcu.

“Tokom istrage obezbijeđeni su dokazi koji upućuju na osnovane sumnje da je D.K. izršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret“, saopštili su iz Uprave policije.
Nakon saslušanja Osnovni drzavni tužilac je odredio da se protiv Keljmendija podnese krivična prijava.