Selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Milorad Krunić, objavio je konačni spisak igračica za prvi turnir CEV Srebrne lige. Mečevi će se održati od 17. do 19. maja u dvorani Verde kompleks.

Na spisku se nalazi 14 seniorki. Katarina Budrak će preskočiti turnir zbog obaveza vezanih za radnu vizu u Francuskoj, dok mladih odbojkašica Viktorije Čoković i Ksenije Krunić neće biti u sastavu.

Crnogorska reprezentacija će novu sezonu Srebrne lige početi u petak, 17. maja, utakmicom protiv Farskih Ostrva. Nakon dana pauze, u nedjelju će se sastati sa Gruzijom.

Nakon podgorićkog turnira, crnogorske odbojkašice putuju u Portugal gdje će od 24. do 26. maja igrati protiv Islanda. Domaćin trećeg turnira, planiranog za period od 31. maja do 2. juna, trebalo je da bude Bosna i Hercegovina, ali nakon njenog odustajanja, sve utakmice protiv ovog protivnika biće registrovane službenim rezultatom.

Crnogorska selekcija će četvrtog vikenda biti slobodna, kao i reprezentacije Portugala, Mađarske, Letonije, Gruzije, Islanda i Luksemburga. Najbolje dvije reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala 13. i 16. juna.
Uz selektora Milorada Krunića, stručni štab čine pomoćni treneri Srđan Crnojački i Luka Bogojević, statističar Milan Simojlović, kondicioni trener Vladimir Ognjanović i fizioterapeut Nikola Vojinović.

Izvor:Mina