Aerodrom Tivat je u aprilu zabilježio promet od ukupno 39,22 hiljade putnika, što je 30,6 odsto bolji rezultat od onoga koji je ostvaren u istom mjesecu prošle godine.

Međutim, to je tek 70,6 odsto od obima prometa rekordne 2019. godine kada je prošlo ukupno 55,54 hiljade putnika, prenose Vijesti.

Tivatska vazdušna luka prošlog mjeseca je imala 546 operacija polijetanja i slijetanja aviona, što je četiri odsto više nego u aprilu prošle godine.

Ukupno je u prva četiri mjeseca ove godine aerodrom Tivat je zabilježio promet od 89,19 hiljada putnika na ukupno 1,42 hiljade operacija vazduhoplova.

Inače, od kraja prošlog mjeseca obim prometa konstantno raste jer saobraćaj sa Tivtom u susret špicu ljetnje sezone, uspostavlja sve veći broj kompanija.

Tako su pored ostalih, za Tivat minulih dana počeli da na redovnim sezonskim linijama lete turski Turkish Airlines, njemačka Lufthansa, francuska Transavia, austrijski Austrian Airlines, letonski Air Baltic, britanski loukoster Jet2.com, litvanski Avion Express, švajcarski Edelweiss Airlines, azerbejdžanska nacionalna kompanija Azerbaijan Airlines, izraelski nacionalni avio-prevoznik El Al preko svog čarter brenda Sundor