Jedan od laureata Nagrade oslobođenja grada, vlasnik firme Mezon Radomir Kovačević donirao je novčani dio nagrade Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju. Nagrada je uručena u sali Nikšićkog pozorišta.

Kovačević je nagrađen za iskazan društveno odgovoran odnos i realizaciju niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić.

On se, u svoje i u ime firme, zahvalio što je prepoznata njegova društvena  odgovornost prema Crnoj Gori i posebno Nikšiću.

“Nagrade, a posebno najdraže, obavezuju na nova pregnuća i djela. Novčani dio nagrade poklanjam JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću”, kazao je Kovačević uz gromoglasne aplauze prisutnih.

U obrazloženju za dodjelu nagrade Kovačeviću, Spajić navodi da se tokom bogate poslovne karijere Kovačeviće isakzao kao stručan i profesionalan inženjer, sa viskom oragnizacionim sposobnostima, preduzetničkim duhom i znanjem.

Dobtinik je i nagrade naj menadžer – Šampion Biznisa 2015 Evropskog udruženja menadžera jugoistočne i središnje Evrope, a njegova kompanije stipendirala i desetine učenika i studenata, a sponzorisala je i brojne sportske kolektive.

Drugi nagrađeni, najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, nije se pojavio na ceremoniji dodjele nagrada zbog privatnih obaveza u Americi, a na svečanosti nije bilo ni jednog člana njegove porodice.

Obrazlažući nagradu dodijeljenu Novaku Đokoviću, Spajić je naveo da se radi o potomku poznate porodice Đoković  iz Jasenovog Polja koja je dala mnoge ugledne ljude, ističući da je i pored njihovog raseljavanja  ostala neraskidiva veza sa postojbinom.

Z.N.