U sklopu evropske nedjelje lokalne democratise, čija je ovogodišnja tema „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mjere“ predsjednici Opštine i Skupštine Marko Kovačević i Nemanja Vuković poklonili su i zasadili tri sadnice OŠ „Jagoš Kontić“ u Straševini. Tom prilikom predsjednik Kovačević je istakao da su predstavnici lokalne uprave tokom ove sedmice imali niz događaja koji su bili posvećeni zaštiti životne sredine, te ujedno današnjom sadnjom završavamo nedjelju lokalne demokratije.

„Željeli smo da pošaljemo poruku da hoćemo da obnavljamo našu prirodu jer obnavljajući prirodu obnavljamo i sebe. To smo danas uradili zajedno sa đacima OŠ „Jagoš Kontić“ jer to i jeste naša budućnost da radimo zajedno i učimo naše najmlađe da od najranijeg perioda brinu o prirodi i o okolini u kojoj živimo. Za ove i slične projekte građani će imati uvijek podršku Opštine“, zaključio je predsjednik Kovačević.
Predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković je istakao da mu je posebno zadovoljstvo što su on i predsjednik Kovačević zasadili sadnicu upravo u dvorištu OŠ „Jagoš Kontić“ gdje je on proveo svoje osmogodišnje obrazovanje.
„Značaj lokalne demokratije jeste velik ali jednako je i važno podizanje ekološke svijesti naročito kod najmlađih sugrađana. Ovu sadnicu danas smo zasadili simbolično kako bi smo podstakli naše sugrađane, a naročito mlađe generacije da čuvaju prirodu“, zaključio je predsjednik Vuković.
Direktorica OŠ „Jagoš Kontić“ Ranka Laković je istakla da joj je velika čast što je danas ugostila predsjednike Opštine i Skupštine i zahvalila se na sadnicama koje su dobili kako bi uljepšali dvorište škole, a time i djeci bio ugodniji boravak u njemu.